چگونه لغتنامه ای است؟
لغتنامهٔ بزرگ دهخدا که در ۱۶ جلد به چاپ رسیده است شامل شرح و معنی واژگان آثار ادبی و تاریخی زبان فارسی است. این لغتنامه، بزرگترین و مهمترین اثر دهخدا است، که بیش از ۴۰ سال از عمر او، صرف آن شد. لغتنامه دهخدا، معانی، تفاسیر، و شروح تاریخی چندی از واژههای عربی را نیز داراست.
لغتنامه بزرگ دهخدا شامل بخش بزرگی از واژگان ادبی زبان فارسی، با معنای دقیق، و اشعار و اطلاعاتی دربارهٔ آنهاست. با این وجود، این لغتنامه فاقد بخش اعظم واژگان علمی و صنعتی فارسی است که بیشتر در دهههای پس از تألیف این لغتنامه به حوزه زبان فارسی وارد شدند، منابع بسیاری در دنیای مجازی از این لغت نامه استفاده میکنند. این کتاب اکنون در ۲۶٬۴۷۵ صفحهٔ سه ستونی، به قطع رحلی، با تعداد شش هزار دوره، در دسترس علاقهمندان است.
فرهنگ عمید
فرهنگ عمید واژهنامهای دوجلدی است، شامل واژههای فارسی و لغات عربی و اروپایی و ترکی به کار رفته در زبان فارسی و اصطلاحات ادبی و علمی که به دست حسن عمید نوشته شدهاست. این واژهنامه نخستین بار در سال ۱۳۴۲ هجری خورشیدی با سرمایهٔ کتابخانه ابن سینا چاپ شد. حسن عمید در سال ۱۳۳۳ واژهنامهای را به نام فرهنگ نو به چاپ رساند، ولی کاملترین فرهنگ او که فرهنگ عمید نام دارد در سال ۱۳۴۲ به چاپ رسید.
فرهنگ سخن
فرهنگ سخن از تازهترین واژهنامههای زبان فارسی است و به سرپرستی دکتر حسن انوری تألیف شدهاست. این واژهنامه دو ویرایش اصلی دارد:
ویرایش بزرگ (فرهنگ بزرگ) در هشت جلد
ویرایش کوچک (فرهنگ فشرده) در دو جلد
فرهنگ معاصر فارسی
فرهنگ معاصر فارسی یک فرهنگ لغت در زبان فارسی است. این فرهنگ را غلامحسین صدری افشار با همکاری نسرین حکمی و نسترن حکمی نگاشتهاست. این کتاب در سال ۱۳۷۷ برنده جایزه کتاب سال شد.
فرهنگ اصطلاحات مالی و سرمایه گذاری
فرهنگ زبان آموز فارسی بهروز صفرزاده
فرهنگ جغرافیایی سخن دکتر حسن انوری
فرهنگ زبانآموز فارسی