15 خوراکی افزایش دهنده طول عمر

فارس: غلات کامل سرشار از فيبر اند و بايد در ليست غذايي ما از الويت بالايي برخوردار بوده و جايگزين علات تصفيه شده بشوند، غلات تصفيه شده طي مراحل صنعتي بخش عمده اي از خواصشان، خصوصاً فوايدي را که براي گوارش و سيستم قلبي عروقي دارند، از دست مي‌دهند.

سير
سير به خاطر داشتن ترکيبات آليسين، خاصيت آنتي بيوتيکي دارد؛ بوي خاص سير هم به دليل وجود همين ماده است. علاوه بر اين، سير اثر ضد انعقاد خون، جذب کننده و پايين آورند? فشار خون هم دارد. به خاطر وجود فلاونيدهاي آنتي اکسيداني موجود در سير، اين ماد? غذايي ارزشمند نقش مهمي در پيشگيري از سرطان هاي گوارشي، بيماري هاي قلبي عروقي و کاهش ميزان کلسترول خون دارد.

پياز
پياز نيز خواص آنتي بيوتيکي و البته ضد عفوني دارد. پياز باکتري هاي عامل پوسيدگي دندان ها، ورم لثه، پارادونتيت (التهاب لثه) و برخي آنژين ها را مي‌کشد. پياز مانع ايجاد برخي واسطه هاي التهابي مي‌شود، آنچه که اين "سيرمانند" انجام مي‌دهد اين است که مانند يک نيروي کمکي در مقابل برخي بيماري ها مانند آسم و مشکلات ناشي از استعمال دخانيات عمل مي‌کند.

گياهان معطر ديگر
گياهان معطر مانند رزماري، آويشن، پونه، ريحان و نعناع، سرشار از اسانس هاي خانواد? ترپن ها هستند (اسانسي که آنها را معطر مي‌کند). ترپن ها مي‌توانند بر روي تومورها تأثير بسيار زيادي داشته و تکثير سلول هاي سرطاني را کاهش ‌دهند يا باعث مرگ اين سلول ها شوند.

زردچوبه و فلفل سياه

زردچوبه که حاوي آنتي اکسيدان هاي قوي، ضد التهاب ها و ضد سرطان ها است، ادوي? مناسبي براي قرار گرفتن در منوي غذاي روزان? ماست. اين ادويه در کنار فلفل سياه، خاصيتش ده برابر مي‌شود.

سويا
در سويا ايزوفلاون وجود دارد، ايزوفلاون آنتي اکسيداني قوي است که خطر ابتلا به سرطان و بيماري هاي قلبي عروقي را کاهش مي‌دهد، ميزان کلسترول خون را پايين مي‌آورد و برخي نشانه هاي يائسگي را تسکين مي‌دهد.
سويا به شکل توفو، ميسو، سس سويا، شير سويا و يا ماست سويا عرضه مي‌شود. توجه: دانه هاي سويا به هيچ وجه با سوياي واقعي قابل مقايسه نيستند.
علاوه بر ايزوفلاون، سويا خواص ديگري هم دارد: حاوي پروتئين بالا، اسيدهاي چرب، ويتامين، املاح معدني و فيبرهاي خوراکي نيز هست.

قارچ ها
بعضي از قارچ ها، مانند قارچ هاي ژاپني شيتاکه، متاکه و ريشي سيستم دفاعي بدن را تحريک مي‌کنند. اين اثر به خاطر وجود پلي ساکاريدهايي مانند بتا گلوکن و لنتينان در اين نوع از قارچ هاست.
اين خاصيت ِ تحريک کنندگي ِ سيستم دفاعي فوايد بسياري دارد، خصوصاً در موارد سرطان؛ و در قارچ هاي پلورُتز و قارچ پاريسي يافت مي‌شود.

ميوه هاي قرمز
تمشک، توت فرنگي، توت سياه، زغال اخته، انگور فرنگي سياه، توت کانادايي، کران بري و انگور سياه، ميوه هايي سرشار از آنتي اکسيدان، پلي فنول و فلاونيد هستند. براي مثال، تمشک 2 برابر بيشتر از گريپ فروت و حدوداً 9 برابرِ کيوي، ذخير? آنتي اکسيدان دارد. به همين علت است که ميوه هاي قرمز از بيماري هاي اختلال در بازسازي عصبي (مانند آلزايمر) پيشگيري مي‌کنند، فشار خون را پايين مي‌آورند، کلسترول خوب خون را افزايش مي‌دهند، از بروز بيماري هاي قلبي عروقي نيز پيشگيري مي‌کنند، سرعت رشد تومورها را کند مي‌کنند و عوامل سرطان زا را از بين مي‌برند.

شکلات سياه
شکلات تلخ در مبارزه با خستگي و نيز پيشگيري از بيماري هاي قلبي عروقي سهيم است. مشکلات گردش خون را با افزايش حجم رگ ها، محدود کردن حمله هاي پلاکتي و سيال کردن خون برطرف مي‌کند، ضمناً خاصيت ضد التهابي و ضد سرطاني هم دارد. شکلات سياه با اثر سرخوشي اش، يک ضد افسردگي طبيعي است.
هر چه شکلات طبيعي تر باشد، خوردن منظم آن بيشتر توصيه مي‌شود؛ البته به شرط رعايت تعادل و ميانه روي زيرا کاکائو يک ماد? کم کالري نيست.

ماهي
ماهي که سرشار از امگا 3 است، به خاطر فوايدش براي سيستم قلبي عروقي مشهور شده است. ميزان کافي امگا 3 در پيشگيري از سرطان و مشکلات خلق و خو در افراد افسرده مؤثر است. به زنان باردار توصيه مي‌شود که امگا 3 زيادي مصرف کنند زيرا امگا 3 حاوي اسيدهاي چرب ضروري براي رشد مناسب مغز جنين است.
2 تا 3 با در هفته ماهي بخوريد، البته خوردن ماهي هاي کوچک تر در الويت است (ماهي هاي کوچک حاوي جيو? کمتري هستند).

زنجبيل
زنجبيل حاوي آنتي اکسيدان هاي بسيار سودمند براي پيشگيري از بيماري هاي قلبي عروقي، برخي سرطان ها و ديگر بيماري هاي مرتبط با افزايش سن است. اين ريشه، خواص ضد التهابي بسيار خصوصاً در درمان بيماري هاي رماتيسم و ورم مفاصل دارد.
در نهايت، زنجبيل گوارش را تسهيل کرده و به مبارزه با تهوع و استفراغ کمک مي‌کند.

بروکلي و سبزيجات ديگر
بروکلي، گل کلم، کلم بروکسل و البته گوجه فرنگي و فلفل و بعد از آنها چغندر و کدوتنبل، سبزيجات فوق العاده اي براي سلامتي هستند. سبزيجات کالري بسيار کم، مقدار زيادي فيبر، ويتامين و مواد معدني دارند. اين گروه از موادغذايي، بايد 2 بار در روز، در وعده هاي غذايي نهار و شام، مورد استفاده قرار گيرند.