نکات درست کردن ژله

اول خريد قالب ! من خودم شخصا قالب فلزي معمولي رو ميپسندم. حتي تفلنشم نه! چون هر بلايي ميشه سرش آورد و بنده خدا آخم نميگه! خيلي راحت توي فر قرار ميگيره و خيلي راحتم با کمي حرارت ميشه از توش ژله رو خارج کرد! اما قالب سيليکوني! يک مقدار بايد حرفه اي تر باشيد. اگه کمي دستتون بياد خيلي راحتر از قبلي ميتونيد ژله رو ازش خارج کنيد. حالا پيشنهاد من اينه! براي مقدار زياد از قالب فلزي و براي مقادير کمتر در صورت تمايل از قالب هاي سيليکوني استفاده کنيد. يک نوع ديگه هم قالب هاي پلاستيکي هستند که اگه ناشي هستيد ازش استفاده نکنيد! چون هم ژله توش دير ميبنده و هم برگردوندنش کمي مهارت ميخواد! (دسر زعفراني من قالب پلاستيکي داشت) پس جمع بندي کنم؟ قالب فلزي راحتر برميگرده محتوياتش! زودتر ميبنده چون فلزيه! قالب سيليکوني براي مقادير کوچيک خيلي خوبه و راحت برميگرده. قالب پلاستيکي هم براي حرفه اي ها!

در مورد قالب هاي تفلوني هم من بيشتر چودني رو قبول دارم تا تفلون خالي. چون تفلونيها معمولا نازک هستن توي فر کيک رو ميسوزونن.

در ضمن از قالب که دالبرهاي نافرم داره استفاده نکنيد. مثلا گوشه هاي کج و ناميزون. معمولا اون گوشه موشه ها ژله گير ميکنه. سعي کنيد قالب هاي خوشگل و داراي شيار هاي تيز بگيريد. اينزوري زيبايي کارتون دو چندان ميشه.

اگه بخوام يک قالب پيشنهاد کنم بخريد که کار چند تا قالب رو بکنه ، يک قالبه کمر بندي از جنسهاي خوبشه. باهاش خيلي کارا ميشه کرد.اين از قالب...

- براي خارج کردن از قالب ! چند تا روش هست. اول اينکه قبل از ريختن موادمون توي قالب قالب رو خيس کرده (فقط نمدار) و نيم ساعت توي فريزر بزاريم. که حتما اين کار رو بکنيد. وقتي مواد رو ريختين خواهشا کمه کم 10 12 ساعت بزاريد توي يخچال بمونه و زود نخواييد برش گردونيد!اينو براي افرادي مثل خودم ميگم که طاقت ندارن و ميخوان سريع ببينن نتيجه ي کارشون چي شده!

براي برگردوندن اول دور قالب رو با چاقو يا دست آزاد کنيد. و بعد قالب رو به مدت چند ثانيه توي آب داغ (آب داغ!!!! نه جوش!!!! ) قرار بديد اين چند ثانيه بستگي به جنس قالب و محتويات داره و داغي آب داره. بازم ميگم آب جوش نه! به هيچ وجه از آب جوش استفاده نکنيد يک دفعه کل ژله شوکه ميشه ها. من خودم هميشه از آب گرم شير استفاده ميکنم. اگه قالبتون فلزي باشه و آب نرمال گرم حدود 5 10 ثانيه مواد آماده برگردوندنه. اما قالب پلاستيکي خوب بالاي 20 ثانيه زمان ميخواد. قالب سيليکوني هم زود جواب ميده. همه ي اينا تقريبيه! بايد هر چند ثانيه ژله رو کنترل کنيد تا ببينيد موقع برگردوندنه يا نه!

يک راه ديگه هم براي برگردوندن اينه که ژله رو توي ظرف سرو با قالب برگردونيد و پشتش سشوار بگيريد .تا از قالب جدا بشه . که من اينو خيلي نميپسندم.

- قبل از اينکه ژله رو توي ظرف سرو برگردونيد ظرف رو کمي مرطوب کنيد(خيس نه ها!!!) اينطوري اگه ژله مرکز ظرف نيفتاد ميتونيد با حرکت ظرف سرش بديد سر جاش. ولي خيلي باهاش ور نريد پاره مشه.

- حتما بعد از برگردوندن ژله يا دسر اونو دوباره توي يخچال بزاريد تا خودش رو بگيره.

- نکته ي درست کردنه ژله هاي حاضري اينه که به جاي 2 ليوان آبي که روش نوشته کلا 1/5 ليوان آب بريزيد. و اگه از ميوه ي تازه استفاده ميکنيد ميوه ها خشک باشن(نه ميوه خشک ها! يعني آب اضافي نداشته باشن و تر نباشن)

- براي شفافيت رنگ ژله حتما بعد از مخلوط کردن با آب جوش روي بخار کتري بزاريد و يا 1 دقيقه داخل ماکرويو با درجه حرارت بالا.

براي اينکه ژله هاي چند رنگ درست کنيد . حتما از سفت شدن لايه ي زيري مطمئن بشيد. وگر نه ژله ها تداخل پيدا ميکنه. ميتونيد براي سريع تر بسته به جاي 1 ليوان آب سر کمتر از يک ليوان يخ بريزيد ولي بدونيد اين طوري خيلي زود ميبنده و بايد سرعت عمل داشته باشيد.

- اگه ميخوايين از ميوه استفاده کنيد داخل ژله اولا ميوه هاي پر دردسر مثل کيوي يا نارنگي رو کنار بزاريد. (اين مواد آنزيم اسيدي دارن و باعث ميشن ژله نبنده يا دير ببنده . ميتونيد از کمپوتشون استفاده کنيد.)دوما حتما از ژله نيم بند شده مثل سفيده تخم مرغي استفاده کنيد. اولم کمي از ژله رو توي ظرف بريزيد و وقتي نيم بند شد ميوه هارو توش بچينيد و بعد بزاريد خودش رو بگيره و ببنده. و باقي ژله رو بريزيد. اينطوري ميوه ها پخش نميشن.

- اگه با ريختن ميوه خدا نکرده ژلتون نبست و مدتها زمان برد و ازش قطع اميد کرديد. موادتون رو بريزيد توي ميکسر و لهش کنيد. يک تا دو قاش ژلاتين به روش بن ماري حل کنيد و به موادتون اضافه کنيد و بزاريد توي يخچال(کلک رشتي آيا؟؟) و بشنيد فکر کنيد اشتباهتون کجا بوده که ژله نبسته.

- اگه از شير يا خامه توي ژله استفاده ميکنيد حتما اين مواد با ژله هم دما باشن. تا نبرن. خامه يا ماست رو هم در ظرف جداگونه حتما بزنيد و بعد اضافه کنيد.و اگه از بستني استفاده ميکنيد حتما چند دقيقه قبل از اضافه کردن بستني رو از فريزر خارج کنيد و قبل از اضافه کردن توي ظرف جدا اونو بزنيد تا يک دست باشه و خيلي تفاوت دمايي با ژله نداشته باشه(چون ممکنه دو رنگ بشه!)

-قبل از درست کردن ژله قالب رو اندازه بزنيد و کم و زيادش رو از قبل چاره کنيد. روش اندازه گيري هم اينه که به جاي هر بسته ژله 2 ليوان آب بريزيد و ببينيد چند تا بسته ژله ميخواييد.

- اگه با يخ ميخواييد ژله درست کنيد مواظب باشيد حباب هوا در ژلتون نمونه. و به طور کلي اين روش شفافيت ژله رو کم ميکنه. بهتر کمتر استفاده بشه.البته به نوع مارک ژله اي که استفاده ميکنيد هم مربوطه.

- براي اضافه کردن شير به ژله هم اينه اول ژله رو با يک ليوان شير (کمتر از يک ليوان) هم بزنيد و بعد روي بخار کتري بزاريد تا حسابي باز بشه و در آخرم نصف ليوان آب سرد بهش اضافه کنيد.(اينم يک روش که شير نبره.)

- يک نکته هم اينکه هميشه همه چيز رو براي اولين بار در ابعاد کوچيک درست کنيد اگه خوب شد بزرگ!

- و مهمترين نکته! هر چيزي با آزمون و خطا بدست مياد نترسيد و هول نشيد. فوق فوقش کلش خراب ميشه و خودتون ميشينيد يک دل سير ژله ميخوريد. تازه اگه خرابم بشه بهتره ميدونيد چرا؟ شکست مقدمه پيروزيه.