فرمول کلی برای مخلوط کردن پودر ژلاتین
1 قاشق چايخوري پودر ژلاتين + 1 قاشق چايخوري شکر + 1/8 ليوان آب سرد
1 قاشق غذاخوري پودر ژلاتين + 1 قاشق غذاخوري شکر + 1/4 ليوان آب سرد
» جايگزيني ژلاتين : ژلاتين به 2 شکل پودري و ورقه اي وجود دارد ، ورقه هاي ژلاتين در 2 سايز بزرگ و کوچک موجود است ، به اين ترتيب براي جايگزيني اين دو از روش هاي زير استفاده کنيد : 1 قاشق چايخوري پودر ژلاتين برابر با 1 ورقه ژلاتيني بزرگ يا 2 ورقه ژلاتيني کوچک است.
» تفاوت پودر ژله و ورقه ژلاتين : دسرها و کرم هايي که با ورقه ژلاتيني تهيه ميشوند شفاف تر و براق تر هستند.
» روش استفاده از پودر ژلاتين : در يک کاسه بزرگ و خشک مقداري پودر ژلاتين بپاشيد و روي ان نيز مقداري آب سرد بريزيد ، مجدد کمي پودر ژلاتين بپاشيد و روي ان آب سرد بريزيد ( اگر پودر ژلاتين را يک مرتبه در کاسه بريزيد و همه آب را روي پودر ژلاتين بريزيد پودر ژلاتين گلوله ميشود ) ، پس از آن آب و پودر ژلاتين را 10 دقيقه کناري بگذاريد تا ژلاتين حالت اسفنجي پيدا کند ( دقت کنيد که لايه آخر بايد پودر ژلاتين باشد ).
پس از اينکه ژلاتين به حالت اسفنجي شد ظرفي را از آب پر کنيد و روي حرارت قرار دهيد تا به جوش بيايد ، ظرف ژلاتين را روي بخار اب قرار دهيد تا ژلاتين رقيق و يکدست شود ، در آخر ژلاتين را هم بزنيد تا يک دست شود.
روش ديگر براي اماده کردن ژلاتين اين است که هر 1 قاشق چايخوري پودر ژلاتين را با 1 قاشق چايخوري شکر مخلوط کنيد و آب را روي آنها بريزيد و مواد را هم بزنيد و مانند روش قبلي آن را روي بخار آب قرار دهيد تا رقيق و يکدست شود ( در اين روش شکر اجازه نميدهد پودر ژله گلوله شود ).
» روش استفاده از ورقه ژلاتين : ورقه هاي ژلاتين را داخل کاسه اي قرار دهيد و کمي آب بريزيد تا حدي که روي ورقه ها را بپوشاند سپس کاسه را روي حرارت بخار اب قرار دهيد تا ورقه هاي ژلاتين رقيق شود ( ژلاتين در دماي 20 درجه سانتيگراد ميبندد پس دقت کنيد وقتي داخل کرم يا دسر ميريزيد کرم يا ژله ولرم باشد تا ژلاتين گلوله گلوله نشود ).
» نکته مهم در تهيه ژله هاي ميوه اي : ژله ميوه را ميتوانيد با انواع ميوه ها اماده کنيد و داخل کرم ها هم مي توانيد از انواع ميوه استفاده کنيد اما چند ميوه هستند که اگر آن ها را در دسر يا ژله استفاده کنيد اجازه نميدهد ژلاتين ببندد ، اين ميوه ها آناناس خام ، پاپايا ، کيوي و انجير ميباشد زيرا داخل اين ميوه ها آنزيم وجود دارد.
ژله را ميتوانيد با آب ميوه و يا پوره ميوه تهيه کنيد اما ژله اي که با آب ميوه تهيه شود صاف تر و شفاف تر مي شود ، اگر بخواهيد داخل ژله ميوه بريزيد بايد ميوه ها را ريز خرد کنيد تا زماني که ژله خورده ميشود شکل خوبي داشته باشد يعني ژله و ميوه با هم داخل قاشق بيايد.
» نکات لازم براي تهيه دسرهاي ژله اي يا حاوي ژلاتين : ژلاتين براي بسته شدن کرم يا ژله مصرف ميشود و بيشتر از حد لازم موجب سفت شدن ژله شده و کمتر از حد لازم موجب شل شدن و بسته نشدن ژله ميشود.
در تهيه کرم ها و دسرهاي حاوي شير ژلاتين حل شده را نبايد مستقيم در شير داغ ريخت چون شير ميبرد ، بايد شير پس از جوشيدن کمي سرد شود آن وقت ژلاتين را با آن مخلوط کنيد.