نکات درست کردن ژله

اول خرید قالب ! من خودم شخصا قالب فلزی معمولی رو میپسندم. حتی تفلنشم نه! چون هر بلایی میشه سرش آورد و بنده خدا آخم نمیگه! خیلی راحت توی فر قرار میگیره و خیلی راحتم با کمی حرارت میشه از توش ژله رو خارج کرد! اما قالب سیلیکونی! یک مقدار باید حرفه ای تر باشید. اگه کمی دستتون بیاد خیلی راحتر از قبلی میتونید ژله رو ازش خارج کنید. حالا پیشنهاد من اینه! برای مقدار زیاد از قالب فلزی و برای مقادیر کمتر در صورت تمایل از قالب های سیلیکونی استفاده کنید. یک نوع دیگه هم قالب های پلاستیکی هستند که اگه ناشی هستید ازش استفاده نکنید! چون هم ژله توش دیر میبنده و هم برگردوندنش کمی مهارت میخواد! (دسر زعفرانی من قالب پلاستیکی داشت) پس جمع بندی کنم؟ قالب فلزی راحتر برمیگرده محتویاتش! زودتر میبنده چون فلزیه! قالب سیلیکونی برای مقادیر کوچیک خیلی خوبه و راحت برمیگرده. قالب پلاستیکی هم برای حرفه ای ها!

در مورد قالب های تفلونی هم من بیشتر چودنی رو قبول دارم تا تفلون خالی. چون تفلونیها معمولا نازک هستن توی فر کیک رو میسوزونن.

در ضمن از قالب که دالبرهای نافرم داره استفاده نکنید. مثلا گوشه های کج و نامیزون. معمولا اون گوشه موشه ها ژله گیر میکنه. سعی کنید قالب های خوشگل و دارای شیار های تیز بگیرید. اینزوری زیبایی کارتون دو چندان میشه.

اگه بخوام یک قالب پیشنهاد کنم بخرید که کار چند تا قالب رو بکنه ، یک قالبه کمر بندی از جنسهای خوبشه. باهاش خیلی کارا میشه کرد.این از قالب...

- برای خارج کردن از قالب ! چند تا روش هست. اول اینکه قبل از ریختن موادمون توی قالب قالب رو خیس کرده (فقط نمدار) و نیم ساعت توی فریزر بزاریم. که حتما این کار رو بکنید. وقتی مواد رو ریختین خواهشا کمه کم 10 12 ساعت بزارید توی یخچال بمونه و زود نخوایید برش گردونید!اینو برای افرادی مثل خودم میگم که طاقت ندارن و میخوان سریع ببینن نتیجه ی کارشون چی شده!

برای برگردوندن اول دور قالب رو با چاقو یا دست آزاد کنید. و بعد قالب رو به مدت چند ثانیه توی آب داغ (آب داغ!!!! نه جوش!!!! ) قرار بدید این چند ثانیه بستگی به جنس قالب و محتویات داره و داغی آب داره. بازم میگم آب جوش نه! به هیچ وجه از آب جوش استفاده نکنید یک دفعه کل ژله شوکه میشه ها. من خودم همیشه از آب گرم شیر استفاده میکنم. اگه قالبتون فلزی باشه و آب نرمال گرم حدود 5 10 ثانیه مواد آماده برگردوندنه. اما قالب پلاستیکی خوب بالای 20 ثانیه زمان میخواد. قالب سیلیکونی هم زود جواب میده. همه ی اینا تقریبیه! باید هر چند ثانیه ژله رو کنترل کنید تا ببینید موقع برگردوندنه یا نه!

یک راه دیگه هم برای برگردوندن اینه که ژله رو توی ظرف سرو با قالب برگردونید و پشتش سشوار بگیرید .تا از قالب جدا بشه . که من اینو خیلی نمیپسندم.

- قبل از اینکه ژله رو توی ظرف سرو برگردونید ظرف رو کمی مرطوب کنید(خیس نه ها!!!) اینطوری اگه ژله مرکز ظرف نیفتاد میتونید با حرکت ظرف سرش بدید سر جاش. ولی خیلی باهاش ور نرید پاره مشه.

- حتما بعد از برگردوندن ژله یا دسر اونو دوباره توی یخچال بزارید تا خودش رو بگیره.

- نکته ی درست کردنه ژله های حاضری اینه که به جای 2 لیوان آبی که روش نوشته کلا 1/5 لیوان آب بریزید. و اگه از میوه ی تازه استفاده میکنید میوه ها خشک باشن(نه میوه خشک ها! یعنی آب اضافی نداشته باشن و تر نباشن)

- برای شفافیت رنگ ژله حتما بعد از مخلوط کردن با آب جوش روی بخار کتری بزارید و یا 1 دقیقه داخل ماکرویو با درجه حرارت بالا.

برای اینکه ژله های چند رنگ درست کنید . حتما از سفت شدن لایه ی زیری مطمئن بشید. وگر نه ژله ها تداخل پیدا میکنه. میتونید برای سریع تر بسته به جای 1 لیوان آب سر کمتر از یک لیوان یخ بریزید ولی بدونید این طوری خیلی زود میبنده و باید سرعت عمل داشته باشید.

- اگه میخوایین از میوه استفاده کنید داخل ژله اولا میوه های پر دردسر مثل کیوی یا نارنگی رو کنار بزارید. (این مواد آنزیم اسیدی دارن و باعث میشن ژله نبنده یا دیر ببنده . میتونید از کمپوتشون استفاده کنید.)دوما حتما از ژله نیم بند شده مثل سفیده تخم مرغی استفاده کنید. اولم کمی از ژله رو توی ظرف بریزید و وقتی نیم بند شد میوه هارو توش بچینید و بعد بزارید خودش رو بگیره و ببنده. و باقی ژله رو بریزید. اینطوری میوه ها پخش نمیشن.

- اگه با ریختن میوه خدا نکرده ژلتون نبست و مدتها زمان برد و ازش قطع امید کردید. موادتون رو بریزید توی میکسر و لهش کنید. یک تا دو قاش ژلاتین به روش بن ماری حل کنید و به موادتون اضافه کنید و بزارید توی یخچال(کلک رشتی آیا؟؟) و بشنید فکر کنید اشتباهتون کجا بوده که ژله نبسته.

- اگه از شیر یا خامه توی ژله استفاده میکنید حتما این مواد با ژله هم دما باشن. تا نبرن. خامه یا ماست رو هم در ظرف جداگونه حتما بزنید و بعد اضافه کنید.و اگه از بستنی استفاده میکنید حتما چند دقیقه قبل از اضافه کردن بستنی رو از فریزر خارج کنید و قبل از اضافه کردن توی ظرف جدا اونو بزنید تا یک دست باشه و خیلی تفاوت دمایی با ژله نداشته باشه(چون ممکنه دو رنگ بشه!)

-قبل از درست کردن ژله قالب رو اندازه بزنید و کم و زیادش رو از قبل چاره کنید. روش اندازه گیری هم اینه که به جای هر بسته ژله 2 لیوان آب بریزید و ببینید چند تا بسته ژله میخوایید.

- اگه با یخ میخوایید ژله درست کنید مواظب باشید حباب هوا در ژلتون نمونه. و به طور کلی این روش شفافیت ژله رو کم میکنه. بهتر کمتر استفاده بشه.البته به نوع مارک ژله ای که استفاده میکنید هم مربوطه.

- برای اضافه کردن شیر به ژله هم اینه اول ژله رو با یک لیوان شیر (کمتر از یک لیوان) هم بزنید و بعد روی بخار کتری بزارید تا حسابی باز بشه و در آخرم نصف لیوان آب سرد بهش اضافه کنید.(اینم یک روش که شیر نبره.)

- یک نکته هم اینکه همیشه همه چیز رو برای اولین بار در ابعاد کوچیک درست کنید اگه خوب شد بزرگ!

- و مهمترین نکته! هر چیزی با آزمون و خطا بدست میاد نترسید و هول نشید. فوق فوقش کلش خراب میشه و خودتون میشینید یک دل سیر ژله میخورید. تازه اگه خرابم بشه بهتره میدونید چرا؟ شکست مقدمه پیروزیه. 

خدمات و محصولات صنعتی

 الکتروپمپ