پتاژ شلغـم، سوپ پر از پنیسیلین
مجله ایده آل: شلغم از آندسته گیاهانی است كه خواص معجزهآسای آن در زمینه بهبود انواع بیماریهای فصل پاییز و زمستان بركسی پوشیده نیست. سرشار از املاح و موادمعدنی موردنیاز بدن و دارای تركیبات شبیه به پنیسیلین است. با این حال طعم و بوی آن باعث شده كه افراد زیادی، بهخصوص بچهها، دارو خوردن را به شلغم ترجیح دهند. به همین دلیل با آغاز فصل پاییز، این پتاژ را كه میتواند با ترفندهای آشپزی، طعم شلغم را تلطیف و باب میل شما كند، ارائه میكنیم.
مواد لازم برای 4 نفر:
كره گیاهی: 45گرم، 3 قاشق غذاخوری
پیازمتوسط: یك عدد، ساطوریشده
شلغم: 500گرم، نگینی و ریزشده
پودر تخم گشنیز: یك قاشق چایخوری
پودر زیره سبز: نصف قاشق چایخوری
زردچوبه: یك قاشق چایخوری
فلفل قرمز: یك قاشق چایخوری
آب مرغ: یك لیتر
خامه صبحانه: 150میلیلیتر
نمك و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه:
1- كره را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كرده و پیاز و شلغم را 7 تا 8 دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شده و كمی رنگ بگیرد.
2- ادویهها را اضافه كرده و تفت دادن را یك دقیقه دیگر ادامه دهید. آب مرغ را اضافه كنید، در قابلمه را ببندید و با شعله ملایم مواد را 45دقیقه بپزید.
3- مواد داخل قابلمه را به كمك گوشتكوب برقی یا غذاساز پوره كنید، سپس مجددا روی شعله ملایم بگذارید تا ریز جوش بزند.
4- سهچهارم خامه را به پتاژ اضافه كرده و مخلوط كنید. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و آن را در كاسه كشیده و با خامه باقیمانده تزیین كنید.
نکات:
1- برای تزیین میتوانید دانههای خردل را در كمی روغن تفت دهید تا شروع به تركیدن كند، سپس به پتاژ اضافه كنید.
2- معادل فارسی پتاژ، حریره است.
3- اگر اهل سیر هستید، همراه ادویهجات میتوانید 2حبه سیر رنده شده یا یك قاشق چایخوری پودرسیر اضافه كنید.
4- برای اینكه پتاژ رنگ زردتری بگیرد میتوانید مقدار زردچوبه را دوبرابر كنید.
5- اگر از قرص عصاره مرغ استفاده میكنید، نمك كمتری به غذا اضافه كنید.