نگاهی به خواص پیاز، از استحکام استخوان تا پیشگیری از سرطان روده

شناسنامه پیاز
پیاز اولین بار در اصل در آسیا و آسیانه میانه شناخته شد. مصریان علاقه زیادی به پیاز داشتند و بسیاری از کارگرانی که در ساخت اهرام مصر شرکت داشتند از این سبزی خوش‌خوراک استفاده می‌کردند. پیاز نه تنها به عنوان طعم دهنده غذا استفاده می‌شود بلکه اثرات درمانی و دارویی زیادی دارد. در قرن ششم، هندی‌ها از پیاز به عنوان دارو استفاده می‌کردند.
در یونان و روم از پیاز استفاده‌های فراوان می‌شد. طعم تند پیاز موجب می‌شد که افراد فقیری که نمی‌توانستند سبزی‌های گران دیگر را بخرند، از آن به عنوان چاشنی استفاده کنند. در اروپا از پیاز به عنوان صبحانه سالم و با کلاس نام برده می‌شود. جالب است بدانیم که اولین بار کریستف‌کلمب پیاز را به غرب معرفی کرد و امروزه، چین، هندوستان، ایالات متحده، روسیه و اسپانیا بزرگ‌ترین تولید کنندگان پیاز هستند. پیاز انواع مختلف دارد و به رنگ‌های قهوه‌ای، سفید و قرمز دیده می‌شود. این سبزی دارای ترکیبات گوگردی، قند، کلسیم، املاح سدیم و پتاسیم، ید، آهن و ویتامین‌های A، B و C است و موجب افزایش فعالیت معده می‌شود به‌طوری که اسید کلریدریک معده را زیادتر می‌کند. کسانی که ناراحتی معده دارند ممکن است با خوردن پیاز خام دچار درد و سوزش معده شوند، پس بهتر است پیاز را به صورت پخته مصرف کنند.
پیاز یکی از سبزی‌های ایرانی است که در ایران هم کاشته شده و در طول تاریخ به کشورهای دیگر راه پیدا کرده است. پیاز در کشورهای مصر، روم و یونان مصارف فراوانی دارد. جالب است بدانیم در فهرستی که بر دیوار اهرام مصر نقش بسته است عکس و نام پیاز هم به چشم می‌خورد.
پیاز برای دیابت ی‌ها
دریافت مقدار زیادی از پیاز موجب کاهش قندخون می‌شود. بنابراین بیماران دیابت ی می‌توانند با خیال راحت پیاز بخورند. تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد که پیاز دارای ماده‌ای به نام آلل پروپیل است که با افزایش انسولین موجب کاهش قند خون می‌شود. پیاز همچنین منبع خوبی از کرومیوم، یک ماده معدنی مفید است که به سلول‌ها کمک می‌کند تا به انسولین پاسخ بدهند.
یک فنجان پیاز خام حاوی بیش از 20 درصد مواد معدنی مفید و مهم برای بدن است.
قلب پیازخورها
مصرف منظم پیاز، همانند سیر میزان کلسترول و فشارخون بالا را کاهش داده و از بیماری آترواسکلروز یا سختی عروقی و دیابت و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. این اثرات پیاز به دلیل وجود مواد سولفور، کرومیوم و ویتامین 6B موجود در آن است که با کاهش میزان ماده‌ای به نام هموسیستئین از خطر سکته و حملات قلبی کم می‌کند تحقیقات دانشمندان روی افرادی که از پیازبیشتری استفاده می‌کردند نشان می‌دهد پیاز، چای، سیب و کلم بروکلی که سرشار از فلاونوئیدها هستند تا 20 درصد از خطرات بیماری‌های قلبی کم می‌کند.