شناسایی 2 عامل بروز سرطان روده

تحقيقات اخير محققان دانشگاه جورجيا نشان مي دهد که عدم مصرف فيبر کافي در رژيم غذايي و مصرف خودسرانه آنتي بيوتيک، مهمترين عوامل بروز سرطان روده هستند.

به گزارش ايرنا از هلث، تحقيقاتي که تا امروز انجام شده بود، اهميت مواد فيبر دار و تاثير آن بر سلامت دستگاه گوارش را تاييد مي کرد ولي دليل و ميزان تاثير آن تا امروزه در سايه اي از ابهام وجود داشت.
بدن حاوي پروتئيني به نام نياسين (Niacin receptor 1) است که توسط ژني به نام NIACR1 احاطه مي شود.
سکته قلبي و مغزي به دليل وجود التهاب در بدن روي مي دهد، نياسين يا ويتامين B3 باعث کاهش التهاب و بيماري هاي قلبي عروقي مي شود.
يکي از مهمترين دلايل بروز سرطان روده نيز کمبود پروتئين نياسين در بدن است. رژيم غذايي حاوي فيبر، باعث فعال شدن نياسين و افزايش اثرات ضدالتهابي آن مي شود.
مصرف مداوم و خودسرانه داروهاي آنتي بيوتيک نيز باعث اختلال در فعاليت اين اين پروتئين و افزايش احتمال بروز سرطان روده مي شود.

مواد غذايي حاوي فيبر عبارتند از :
• ذرت
• انواع لوبيا
• نخود فرنگي
• گندم و محصولاتش
• عدس
• گلابي
• سيب
• بادام
• تمشک
• گل کلم
• آووکادو
• آلوي سياه
• انبه
• انواع توت
• کدوتنبل

برخي ديگر از خواص نياسين عبارتند از :
• کاهش کلسترول
• کاهش تري گليسيريد
• کاهش مشکلات گوارشي
• بهبود آسيب هاي کبدي
• کاهش تصلب شرايين
• کاهش التهاب عروق
• کاهش احتمال بروز آلزايمر
• کاهش آرتروز
• کاهش احتمال بروز ديابت نوع 1
• کاهش آب مرواريد
نتايج کامل اين تحقيقات در شماره اخير نشريه Immunity منتشر شده است.